Duurzaamheid

Het thema ‘duurzaamheid’ staat steeds vaker centraal. Logisch om hier bij het ontwikkelen van de woningen van Spoorpark rekening mee te houden. ‘’Wat houdt dit precies in en welke duurzame voorzieningen kan ik dan verwachten in mijn woning?’’  Hieronder lichten we het je graag toe.

In Spoorpark wordt aangenaam en sfeervol wonen gecombineerd met duurzaam wonen: voor een prettig woonklimaat, een beter milieu én een lagere energierekening.

EPC=0

De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) voor nieuw te bouwen woningen dient op dit moment wettelijk gezien maximaal 0,4 te bedragen. De Spoorparkwoningen worden extra duurzaam uitgevoerd en zullen beschikken over een EPC=0! Dit houdt in dat de energie die je verbruikt, voor onder meer het verwarmen en koelen van je huis, en de energie die je opwekt met je zonnepanelen ongeveer gelijk zijn. Alleen je stroomkosten, voor het huishoudelijk verbruik zoals het gebruik van de wasmachine, droger en televisie etc., komen er nog bij. Hierdoor heb je in jouw woning zeer lage energiekosten.

image alt

WARMTEPOMP

De woningen in Spoorpark worden uitgerust met een luchtwarmtepomp. De warmtepomp verwarmt water met warmte door warmte en koelte uit de lucht te halen. Dit is een individueel systeem dat per woning wordt aangebracht. Een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is veel zuiniger dan traditionele verwarming met standaard radiatoren. Bijkomend voordeel is dat je met dit systeem in de zomer je woning ook enkele graden kan koelen.

image alt

ZONNEPANELEN EN VLOERVERWARMING

Zonnepanelen
Een meer zichtbaar en duurzame toepassing bij deze woningen zijn de PV-panelen op het dak. Deze panelen hebben een donkere kleur en worden tussen de dakpannen geplaatst in plaats van erop. De panelen worden op de meest gunstige zijde van de zonpositie geplaatst. Standaard beschikken alle woningen over 12 tot 20 PV-panelen (exact aantal is afhankelijk van het bouwnummer). 

De laatste 4 bouwnummers (20 t/m 23) krijgen 20 zonnepanelen. 

Vloerverwarming
De woningen in Spoorpark worden uitgevoerd met vloerverwarming in alle verblijfsruimten op de begane grond, 1e verdieping en 2e verdieping (niet in de onbenoemde ruimtes). Dat betekent, geen radiatoren in het zicht en ook nog eens een comfortabele en duurzame oplossing.

image alt

DUURZAAM WONEN IN SPOORPARK

Een bijkomend voordeel van een woning met een EPC=0 is dat je in aanmerking kunt komen voor een extra rentekorting op de hypotheek en het wellicht mogelijk is om extra te lenen ten opzichte van een bestaande woning. Immers uw maandlasten voor de energierekening zijn fors lager en het is ook nog eens goed voor het milieu!

Het resultaat van deze duurzame toepassingen is een toekomstgerichte woning met lage energielasten én een optimaal wooncomfort waar het meer dan prettig verblijven is!