Visie Spoorpark

In een ver verleden stapten hier de bewoners van Mijdrecht op de stoomtrein met bestemming Aalsmeer, De Kwakel of Loenen-Nieuwersluis. En was het stationsgebouw van station Mijdrecht een echte ontmoetingsplek in het dorp. Al bijna 70 jaar rijden hier geen passagierstreinen meer en het voormalig stationsgebied van Mijdrecht lag er lange tijd bestemmingsloos bij. Daar komt nu verandering in. We transformeren het terrein naar een modern, parkachtig en waterrijk woongebied, met (duurzame) woningen en appartementen. En met een centrale functie voor het (dan gerestaureerde) stationsgebouw.

image alt

Blije gezichten bij aankomst

Toen de trein nog reed, zagen reizigers dit gebied kort na vertrek of vlak voor ze – waarschijnlijk erg verheugd – weer thuiskwamen in Mijdrecht. We zorgen met Spoorpark voor een nieuw gebied waar wederom iedere dag mensen blij thuis komen. In een comfortabel huis en een prettige woonomgeving. Een omgeving waar je enige trots voor voelt, waar jij je helemaal thuis voelt. 

image alt

Verbindingen met elkaar aangaan

We creëren de sfeer van dorpse ontmoeting en geborgenheid: een nieuwe buurt die zich kenmerkt door sociale samenhang. Die samenhang ontstaat door échte ontmoetingen. Gewoon; op weg naar huis, bij de voordeur of in de keuken. Door Spoorpark zo zorgvuldig mogelijk te ontwerpen en in te richten, creëren we een omgeving waar mensen graag (buiten) willen zijn en elkaar gaan ontmoeten. Het stationsgebouw krijgt hierin een centrale functie. Zo ontstaat er een mooie dynamische plek waarin buurtbewoners verbindingen met elkaar kunnen aangaan.

image alt

De mooiste eindbestemming

We zorgen hier in Spoorpark voor een plek waar je je geborgen voelt en waar je verbinding voelt met je woon- en leefomgeving. Dit doen we door ten volle aandacht te besteden aan alles: van het ontwerp van geveldetails tot openbaar groen, van wandelroutes en ontsluiting tot aan waterberging en een openbare functie. Natuurlijk kiezen we daarbij voor passende duurzaamheidsmaatregelen. Toekomstbestendig in alle opzichten, en met respect voor het verleden van deze bijzondere plek. Wij zetten dit gebied hiermee op het juiste spoor naar een prachtige eindbestemming.

Wanneer gebeurt er wat? Bekijk de planning
Wat is er te doen? Bekijk de voorzieningen