Goed voorzien rondom Spoorpark

De wijk Spoorpark ligt midden in Mijdrecht, dus op loopafstand van alle winkels, voorzieningen en de wekelijkse markt op donderdag. Mijdrecht voorziet daarmee prima in jouw dagelijkse behoeften. Wil je een dagje shoppen of de natuur in trekken? Rondom Mijdrecht is genoeg te vinden.

 

image alt

Winkels

Hoe fijn is het om lopend even een boodschap te halen? Vanuit Spoorpark sta je zo in een van de vele supermarkten, bij de kruidenier of op de weekmarkt. En met de auto ben je natuurlijk vlot in Amsterdam voor een dagje flink shoppen.

Zorg en scholen

Vlak bij je nieuwe woning in Spoorpark ligt gezondheidscentrum Croonstadt, waar allerlei zorgverleners onder één dak zitten. Denk aan huisartsen, verloskundigen en diëtisten. Mijdrecht kent meerdere kinderopvangcentra en basisscholen, allemaal op loop- en fietsafstand van Spoorpark. Ook is er één middelbare school, het VeenLanden College, voor vmbo-t, havo en vwo.

image alt

Sport en spel

Voetbal, basketbal, volleybal, korfbal, hockey… Wie een balspel wil spelen, heeft in Mijdrecht keus genoeg. Daarnaast zijn er fitnesscentra en sporthallen waar je bijvoorbeeld kunt turnen of freerunnen. En houd je van watersporten? Dan moet je bij de Vinkeveense Plassen zijn om bijvoorbeeld te windsurfen of wakeboarden. 

Erop uit

Loop eens het Bellopad, door de oudste polder van Nederland. Waar ooit het stoomtreintje Bello reed, loop je nu door het groen van de polder en langs een veenriviertje van Mijdrecht naar Abcoude, of andersom. De totale tocht is negentien kilometer, maar een stukje ervan wandelen kan natuurlijk ook. Lekker een dagje op het water vertoeven of aan het strand? De Vinkeveense Plassen liggen om de hoek.

Horeca

In Mijdrecht is veel kleinschalige horeca te vinden, zoals een pizzeria, cafetaria en lunchrooms. Een avondje uiteten kan bijvoorbeeld bij De Griek, in restaurant Rendez Vous op het Raadhuisplein of bij Grand Café Meesters. Wil je van tevoren nog even wat bewegen? Bij Meesters hebben ze ook een curlingbaan!

 

Een vraag? Wij helpen je graag verder
Wanneer gebeurt er wat? Bekijk de planning