Bouwbord van Spoorpark geplaatst en onthuld

11 augustus '21

Heb jij hem al gezien? Het bouwbord van het project Spoorpark is op de projectlocatie geplaatst. De verkoopdatum komt nu steeds dichterbij. Met de bouw van de groene, duurzame en diverse woonwijk genaamd Spoorpark Mijdrecht breekt er een nieuwe fase aan in de ontwikkeling van de voormalige stationslocatie. Gemeente en de ontwikkelaars markeerden dit moment, met hulp van de wethouder, met de onthulling van het bouwbord.

image alt

Wethouder kijkt uit naar de bouw

Wethouder Rein Kroon is blij dat de woningen in Mijdrecht worden gebouwd: "Door de mix van koop- en huurwoningen komt hier een wijk met woningen in diverse prijsklassen voor onze inwoners. Dat is precies wat we als gemeente voor ogen hebben. Samen zorgen we voor een wijk waarin de bewoner centraal staat, dicht bij het centrum van Mijdrecht. We kunnen niet snel genoeg starten met de bouw."

Schrijf je in en blijf op de hoogte
image alt

De historie komt tot leven

Met de vormgeving van deze wijk eren we het verleden. Het voormalige spoortracé komt terug in de vorm van een weg. Fietsers en voetgangers krijgen daar ruim baan. De openbare ruimte is vormgegeven rondom deze straat en de woningen hebben hun voordeur straks aan dit groen. Het oude stationsgebouw en privaatgebouw zijn sinds 1999 een gemeentelijk monument. Deze karakteristieke gebouwen knapt Menhir Vastgoed op en krijgen een nieuwe functie. Het stationsgebouw wordt bijvoorbeeld een restaurant en het privaatgebouw krijgt een buurtfunctie, zoals het afleveren van pakketjes voor bewoners.

  Bekijk de planning
  Bekijk de woningen