Gasloos wonen in Spoorpark

18 augustus '21

We nemen gas terug: in Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en bij het koken. In 2050 moeten we allemaal gasloos wonen. Nieuwbouwprojecten waarvan de bouwvergunning na 1 juli 2018 zijn aangevraagd, zoals bij Spoorpark, lopen daar alvast op vooruit: daar is - vanuit een wettelijke verplichting - zelfs geen aansluiting meer op het aardgasnet. 

Gasloos, duurzaam, energieneutraal

Voor het verwarmen van de woningen wordt nu naar andere oplossingen gezocht in plaats van het verwarmen met aardgas. Het meest voorkomend is dat we woningen aansluiten op het warmtenet of een warmtepomp plaatsen, zoals bij Spoorpark. Hiervoor hoef je uiteraard niets te doen: wij zorgen ervoor dat we de juiste duurzame alternatieven in jouw nieuwe woning plaatsen. 

De voordelen van gasloos wonen

Alternatief voor gas in Spoorpark

Er zijn verschillende alternatieven om een woning gasloos te maken. In Spoorpark is gekozen voor een warmtepomp. Daarnaast worden de woningen Energieneutraal. We leggen je graag uit wat dat inhoudt! 

image alt

Warmtepomp: warmte uit lucht

De woningen in Spoorpark krijgen een luchtwarmtepomp. Een warmtepomp vervangt de cv-ketel en werkt volledig op elektriciteit. Er worden daardoor geen fossiele brandstoffen meer gebruikt. De luchtwarmtepomp zorgt voor verwarming en warm tapwater. Dit gebeurt doordat een warmtepomp warmte uit de buitenlucht haalt door middel van een onderdeel dat op het dak wordt aangebracht. Hiervoor wordt minimale elektriciteit gebruikt. De warmte uit de buitenlucht wordt gehaald. Een warmtepomp draagt daarbij aan een comfortabel huis op een duurzame manier.

image alt

Energieneutraal wonen

Alle woningen in dit project zijn energieneutraal. Dat houdt in dat de energie die je verbruikt - voor onder meer verwarmen/koelen en warm water - en de energie die je opwekt ongeveer gelijk zijn. Hierdoor heb je in jouw woning zeer lage energiekosten. Dit bereiken we onder meer door goede isolatie, vloerverwarming en zonnepanelen. Alleen de stroomkosten voor bijvoorbeeld wasmachine, droger en televisie komen er nog bij. En een fijn voordeel: bij een energieneutrale woning heb je bij sommige hypotheekverstrekkers tot wel € 25.000 extra leenruimte, ongeacht je inkomen. Je kunt hierdoor een hogere hypotheek krijgen dan bij de aanschaf van een minder duurzame woning. Vraag dit zeker even na de bij de hypotheekverstrekker van jouw keuze.

Iets vragen? Neem contact op
Bekijk de woningen Spoorpark