Ontmoet, eet én slaap in het stationsgebouw van Spoorpark

29 maart '23

Het eerste wat opdoemt wanneer je de wijk Spoorpark binnen fietst of rijdt: het voormalig stationsgebouw. Waar tot 1950 een trein arriveerde kan je zeer binnenkort een vorkje mee prikken en authentiek overnachten. Het had nogal wat voeten in de aarde, maar de stationslocatie is inmiddels omgetoverd tot een sfeervolle brasserie en bed and breakfast. En goed nieuws: de deuren van Spoorhuis Mijdrecht gaan bijna open!

Flinke metamorfose

Het prachtige stationsgebouw is van binnen compleet gestript, maar wees gerust: van buiten ademt het witte pand nog steeds volop historie uit. Tussen 1915 en 1950 verbond de spoorlijn namelijk Mijdrecht met de regio. De stoomtrein stopte hier op station Mijdrecht zelfs een aantal keer per dag! In 1986 was het einde verhaal en werd de spoorlijn definitief opgeheven. Gelukkig bestaat het stationsgebouw nog steeds en is nu dus in haar volle glorie gerenoveerd. Dat alleen al is een bezoekje waard! Zodra je binnenkomt word je meteen begroet door een zwart-wit foto van een conducteur. Leuk! En door de karakteristieke elementen, kleine details en prachtige hoge ramen voel je je meteen thuis.

Culinair genieten en overnachten

Of je nou een dagje wil flexwerken, uitgebreid wil lunchen, een vrijmibo hebt met collega’s of een verjaardagsdiner met vrienden of familie, dat maakt niet uit. De brasserie is de hele dag open met de bar als het kloppend hart van het imposante pand. Op de menukaart staan vooral seizoensgebonden gerechten en voor de liefhebber: de kaart wisselt regelmatig! Wil je meteen de omgeving verkennen? Vanaf medio zomer 2023 kun je na een uitgebreid diner meteen door naar je hotelkamer. Wel op tijd reserveren, want het zijn er maar vijf. En állemaal even sfeervol. Zo ben je er echt even uit!

nieuwbouw spoorpak heropening oude stationsgebouw

Laatste 4 woningen in verkoop

Wil je ook wonen op het voormalige stationsterrein van Mijdrecht? De laatste 4 woningen van Spoorpark, 2-onder-1-kapwoningen, gaan 6 april in verkoop. Aangezien de woningen nagenoeg gereed zijn, organiseren we die dag een open huis van 15:00 uur tot en met 17:30 uur! Zo krijg je meteen een goede indruk. Ben je er meteen uit? Dan kun je je ter plekke aanmelden als kandidaat-koper. De oplevering is in het voorjaar van 2023.

Direct op de hoogte zijn?

Meteen op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Spoorpark en de woningen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Weten hoe je een woning koopt? Je leest het hier
Interesse? Bekijk de beschikbare woningen hier