Verken de omgeving van het Spoorpark

29 maart '21

Geïnteresseerd in een woning in het Spoorpark en (nog) niet zo bekend met Mijdrecht en de fantastische landelijke omgeving? Maak dan eens een mooie spoor- of Paaswandeling over het bijzondere Bellopad, tussen Mijdrecht en Abcoude. Een wandelpad van in totaal 19 km. door de natuur en over (deels) de oude spoorlijn van station Mijdrecht naar Nieuwersluis.

image alt

19 km Natuur- en spoorpad

In Mijdrecht start het Bellopad in het toekomstige Spoorpark, in het verleden het rangeerterrein en waar later een treinensloopbedrijf was gevestigd. De route leidt oa. langs de stations van Wilnis en Vinkeveen (Het Spoorhuis), door een belangrijk weidevogelreservaat en langs onderdelen van de Stelling van Amsterdam nabij Abcoude. De gehele route van 19 km. duurt ongeveer 5 uur. Maar je kunt natuurlijk ook delen van de route lopen.

Meer weten over dit cultuurhistorische natuur- en spoorpad? Bezoek dan de website van het Bellopad met uitgebreide informatie over de route, de bezienswaardigheden en de tussenstops. En maak kennis met de bijzondere omgeving van het Spoorpark in Mijdrecht.

Het Bellopad en De Bello

Vanaf 1915 reed de stoomlocomotief Bello op het spoortraject Uithoorn naar Nieuwersluis. Het traject was onderdeel van het netwerk van spoorlijnen tussen Amsterdam, Leiden, Haarlem en Alphen aan de Rijn, ook wel de Haarlemmermeerspoorlijn genoemd. We schreven erover in een eerder nieuwsbericht.

De Bello was een Duitse stoomlocomotief die aan het begin van de vorige eeuw werd gebouwd. Door de reizigers ook wel de ‘Bello’ genoemd, vanwege de permanente stoombel die je van ver al kon horen. De Bello’s reden voornamelijk op de Haarlemmermeerspoorlijn.

  Bekijk de woningen
  Meer over Mijdrecht