Wat is de visie voor Spoorpark?

15 februari '21

Het oude spoorgebouw komt weer tot leven. Op de plek waar het nieuwbouwproject Spoorpark wordt gerealiseerd, stapten in een ver verleden de inwoners van Mijdrecht op de stoomtrein. Zij konden vanuit Mijdrecht naar Aalsmeer, De Kwakel of Loenen-Nieuwersluis.

image alt

Verlaten stationsgebouw

Het stationsgebouw was een ontmoetingsplek in het dorp. Al bijna 70 jaar rijden hier geen passagierstreinen meer en het voormalig stationsgebied van Mijdrecht lag er lange tijd bestemmingsloos bij. Mede om die reden wil BPD het gebied weer nieuw leven inblazen zodat inwoners elkaar kunnen elkaar ontmoeten in Spoorpark.

Een moderne en groene wijk

We transformeren het terrein naar een modern, parkachtig en waterrijk woongebied, met (duurzame) woningen en appartementen. En met een centrale functie voor het (dan gerestaureerde) stationsgebouw.

image alt

Ontmoet je buren in Spoorpark

BPD wil een dorpse sfeer creëren. Een plek voor ontmoeting en geborgenheid: een nieuwe buurt die zich kenmerkt door sociale samenhang. Die samenhang ontstaat door échte ontmoetingen.

Door Spoorpark zo zorgvuldig mogelijk te ontwerpen en in te richten, creëren we een omgeving waar mensen graag (buiten) willen zijn en elkaar gaan ontmoeten. Het stationsgebouw krijgt hierin een centrale functie. Zo ontstaat er een mooie dynamische plek waarin buurtbewoners verbindingen met elkaar kunnen aangaan. Dit doen we door ten volle aandacht te besteden aan alles: van het ontwerp van geveldetails tot openbaar groen, van wandelroutes en ontsluiting tot aan waterberging en een openbare functie.

Oog voor de historie van het terrein is daarbij essentieel.

Bekijk de woningen
Neem contact met ons op Vragen?
Lees meer over de visie Benieuwd naar de plannen?